Magamról

Sokat gondolkodtam hol is kezdhetném. A sport és a táplálkozás ugyanolyan szerepet töltött be az életemben, ahogy a legtöbb ember életében is: sportoltam, hogyne hízzak vagy éppen fogyjak és emellett számoltam a kalóriákat az étkezéseim során. Az elmúlt versenyéveim kapcsán kezdetem el jobban figyelni a testemre és rájönni arra, hogy a táplálkozás milyen hatással van a szervezetre, a hormonális- és az emésztőrendszer működésére. Kutakodtam és rájöttem, hogy egyrészt az ember csak elvész az információk tengerében, másrészt folyamatosan ellentétes megközelítésekbe és megoldásokba botlik. Pont ezért határoztam el, hogy az addigi tudásomat szélesítenem kell. Szükségem volt arra, hogy megtaláljam a kapcsolatot és az összefüggéseket a táplálkozás és a hormonrendszer, valamint a táplálkozás és az emésztőrendszer működése között. Erre talán csak egy lapáttal tett az, hogy a legutolsó versenyszezonomban már a felkészülésem is csődöt mondott nem várt tüneteket produkáltam, mint az extrém hajhullás, izomtömeg vesztés, zsírszövet gyarapodása, hangulatingadozások, rendkívüli fáradtság, folyamatos puffadás, édesség utáni sóvárgás….

A segítséget Bartha Ákostól kaptam meg, akitől rendkívül sokat tanulhattam. Általa vált világosság, hogy az addigi táplálkozásom mennyire rossz irányba tolta el a hormonális működésemet és lett emiatt pajzsmirigy alulműködésem és ösztrogén dominanciám mellékvese kifáradással megspékelve. A hormonális érintettségen túl a hosszú ideig tartó egyoldalú táplálkozás az emésztőrendszeremet is teljesen kikészítette. Ákos segítségével megtanultam hogyan tudom a szervezetem működését újra a normális irányba terelni és az egyensúlyt megtalálni. Hát mit mondjak, az út az egyensúlyig nagyon nehéz volt. Mint mindenki én is sokszor voltam türelmetlen, főleg akkor, amikor a tünetek felerősödtek.

De tudtam idő kell ahhoz, hogy a testem magához térjen és elhiggye végre azt kapja tőlem amire tényleg szüksége van. Rögös út volt, majdnem két év, de végre azt mondhatom tünetmentes vagyok és jobban érzem magam, mint valaha. Ez alatt rengeteget tanultam és tanulok még azóta is folyamatosan. Egyrészt magam miatt, másrészt azokért az emberekért, akik bizalommal fordulnak hozzám hormonális vagy emésztőrendszeri problémájukkal. Igyekszem a megszerzett tudásommal a segíteni az embereket, akik ugyanúgy elveszve érzik magukat akár az egészségügyi szolgáltatások erdejében, akár a média nem éppen annyira áldásos hírfolyamában.